17 Jan 2011

MC

Assalamualaikum

Hari ni cik ton mc, tak tahu nape bangun je pagi tadi terus sakit belakang sebelah kanan, nak pusing tengok sebelah kanan sakit, kena pusing satu badan tadi bila nak berpusing...mungkin salah tidur agaknyer...

Tadi terus pergi klinik lepas hantar umairah pergi sekolah agama, doktor cakap mungkin salah urat jadi urat tu meradang .. Sekarang cik ton tengah sarapan cucur udang cicah sos cili dengan ain...sambil tengok 8tv tengok gelagatFBI&AG cik ton suka tengok kalau cuti.....kelakar la diaorang happy je nampak dalam konti tu...

Tadi sebelum sarapan cik ton dah masak untuk makan tengahari kena masak awal nanti ain dan umairah nak pergi sekolah diaorang kena makan dulu. Resepi hari ni masak lemak ikan cencaru+ikan tenggiri masak kicap+sayur kobis goreng+ikan pelaling goreng...mcm banyakkan, tak tahu la nape tapi setiap kali masak lemak ikan mesti kena buat ikan tenggiri kicap, sebab anak-anak cik ton suka campur kuah lemak dan kuah kicap tu pada...gaul sekali...nyam-nyam..kata amalina, sikakak yang la buat dulu, habis adik-adik pun ikut....

Rindu pada amalina tak sabar tunggu dia balik pada 29hb ni, dapat cuti seminggu...anak dara sorang tu kalau dia ada macam-macam nak makan, bila cik ton masak makannyer sikit aje,tapi masa minta macam nak mkn byk lagaknyer...semalam cik ton tak senang hati sebab asyik tunggu panggilan dari amalina apa taknyer dari petang jumaat dia dan kawan-kawan kena buat photo shoot di Pulau Pinang...dah la pergi jauh bateri hp dia pulak dah habis, tak dapat la cik ton nak call dia selalu...dah tau nak pergi tu bukannyer nak charge hp....akhirnya malam tadi tak boleh tunggu lagi cik ton terpaksa la menggangu kawan baik dia yang sama setempat dgn dia cuma lain course aje, mujur la sebelum tu amalina ada sms dia menggunakan hp kawan yang sama pergi dgn amalina, jadi melalui hp budak tu dapat la cik ton bercakap dgn amalina. lega rasa hati bila semuanya selamat, akhirnya pukul 11.30pm baru la diaorang semua sampai ke kolej diaorang dengan selamat....Alhamdulillah.

Dah meleret pulak cerita cik ton ni dari mc sampai ke anak....tapi tak per la kan cuma untuk berkongsi dengan sahabat-sahabat semua.

Ingat nak buat blogwalking tapi kejap lagi nak buat tart pulak....ada sikit-sikit kawan-kawan order, mc ye tapi boleh pulak buat tart..ha..ha

4 comments:

  1. terima kasih sudi mendoakan kesembuhan untuk cik ton.

    ReplyDelete
  2. cik ton...sakit belakang?sapu la minyak angin..kalo xpun tempel ape tu...ha..salonpas..

    smga cepat baik sakit belakang tu..

    ReplyDelete

Cik Ton ucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian anda meninggalkan komen.

LinkWithin