30 Jul 2011

Pagi yang hujan

Assalamulaikum

Hari ni dah separuh hari , mendung aje dan cuaca nyaman, sejuk je rasa, sampai umairah jadi malas mandi..tapi cik ton suka suasana macam ini sebab kepala kurang sakit, cuma kain baju lambat kering, tapi kadang kala bila cuaca macam ini hati jadi sayu tak tau nape...keadaan sekeliling pun sunyi aje, mungkin semua orang malas nak keluar rumah agaknya.

Tengahari ni cik ton tak masak pun, makan lauk semalam aje, sebab semalam lepas maghrib baru cik ton masak asam pedas ikan jenahak, jadi lauknya masih banyak lagi, suami pun cakap tak payah masak la hari ni, tadi pagi goreng jemput-jemput jagung aje...

Semalam cik ton ambil cuti sebab nak presale sogo, cik ton keluar rumah jam 10 pagi, tapi pukul 12 tengahari baru sampai sogo punya la jam jalan..mujur suami tak bad mood walaupun ada keluhan sikit-sikit, sebab suami cik ton tak berapa suka menempuh suasana macam ni, tapi nak buat sebab semalam dah termasuk kedalam deretan kereta yang tak bergerak nak patah balik pun tak boleh, redah aje lah..

Semalam belinya tak banyak mana pun cuma 4helai kemeja suami dan beberapa helai tuala aje, sebab ramai sangat orang biasa lakan setiap kali presale di sogo macam tu la keadaannya, beratur nak  membayar aje hampir 1 jam setengah, hajat hati ingat nak tarik tangan suami kebahagian hand beg, nak look see-look see, tapi bila aje kebahagian itu, Ya Allah!!!! ramainya manusia, yang beratur nak membayar pun.....punya la panjang, suami cakap tak payah la zai, ada rezeki bila-bila kita mai lagi...emmm....

Cik ton tunggu pre sale tahun depan la pulak......kalau ada rezeki insyaallah....

No comments:

Post a Comment

Cik Ton ucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian anda meninggalkan komen.

LinkWithin