24 Jul 2012

Info Kulit


Elak kulit berkedut.
 
Selain penjagaan luaran, seperti kata pepatah hati yang bersih akan memancarkan aura lecerian, begitu juga dengan kulit. Apabila anda tiada masalah, sentiasa tersenyum dan kurang tekanan menyebabkan kulit kurang mengendur, tidak berkedut dan tampak muda daripada usia.
 
1. Minum banyak air.
  Minum banyak air kosong dapat membantu membuang toksin dalam badan, menjaga kesihatan kulit dan juga membantu membakar kalori dalam badan.
 
2. Bersenam
  Bersenam baik untuk kesihatan dan juga kerohanian. Berjalan di sekitar rumah adalah satu bentuk senaman yang mudah. Jangan malas bersenam. Selepas bangun tidur, cuba lakukan sedikit senaman regangan untuk melancarkan peredaran darah.
 
3. Jangan merokok 
    Merokok merosakkan kulit dan menjejaskan kesihatan. Ada wanita beranggapan merokok boleh menguruskan badan, sebenarnya tidak, apabila merokok dan wanita terkena penyakit, maka badan pesakit akan kurus.
 
4. Tidur yang cukup 
    Waktu malam masa terbaik untuk tidur. Tidak cukup tidur akan membuatkan anda kelihatan lebih tua daripada usia.
 
5. Elak bermekap 
    Pada waktu tertentu, benarkan kulit anda berehat daripada memakan sebarang mekap. Kulit juga perlu bernafas. Jangan benarkan sisa mekap melekat pada muka ketika tidur.
 

No comments:

Post a Comment

Cik Ton ucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian anda meninggalkan komen.

LinkWithin