30 Dec 2012

Rahsia Kurus Bienda

Berat badannya yang sebelum ini pernah mencecah 56 kg akibat selera makan bertambah selepas pembedahan kini telah menurun kepada 49 kg semakin menceriakan hidupnya dan membuatnya yakin untuk berhadapan dengan publik.

Jelas Bienda,24, dia menjadi kurus selepas menggunakan produk pati halia dan kapsul krim malam keluaran Dunia Herbs sejak Februari lalu.

“Selepas menjalani pembedahan, badan saya berisi. Jadi, sejak itu saya cuba fikirkan cara untuk kuruskan badan kerana artis mesti nak cantik badan juga.

“Apabila mengetahui tentang produk pati halia dan kapsul krim malam, saya mengamalkan makan dan menyapu krim serta membuat ‘work out’. Dalam masa tiga bulan sahaja, saya mengalami penurunan berat badan dengan cepat,” kata Bienda ketika majlis pelancaran albumnya, Kenaliku dan produk keluaran Dunia Herbs.

Bermula 1 April lalu, Bienda dilantik menjadi duta Dunia Herbs bagi mempromosikan produk losyen tangan dan badan serta krim muka.

“Saya menggunakan produk Dunia Herbs terlebih dahulu sebelum bergelar duta. Jadi, mereka memilih saya sebagai duta selepas melihat perubahan dan kesan yang baik kepada diri saya.

“Misalnya, produk terbaru ini saya cuba terlebih dahulu. Selepas pembedahan, kulit saya mengalami alahan kepada losyen. Jadi, selepas saya mencuba losyen keluaran Dunia Herbs setiap hari, kulit saya yang kering menggelupas dan menjadi lembut.

No comments:

Post a Comment

Cik Ton ucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian anda meninggalkan komen.

LinkWithin