13 Dec 2014

BB Cream by Seqy Beauty

Assalamualaikum,

Cik Ton dah timbul ni haihh....apa khabar semua sahabat Cik Ton? Moga sihat selalu hendaknya naa...

Alhamdulillah Cik Ton sihat ....selalu Cik Ton ni dihambat diburu rasa bersalah sebab biarkan je blog ni tanpa update...

Cik Ton mintak maaf banyak-banyak..

Memang dah biasa kan, kalau Cik Ton timbul tadak lain la tu..ada la pengumuman apa-apa tu.

Haihh pandai betul meneka ye..

Mai la rapat sikit...Cik Ton nak habaq ....mai la ..mai...

Psst kawan Cik Ton tu dah mula juai BB Cream pulak dah....BB Cream ni terhangat di pasaran nehh...

Beli la satu, baru tau macam mana...Cik Ton cerita panjang-panjang pun tak guna.

Ni Cik Ton tunjuk gambaq BB Cream tu..kan tak tau pulak rupa dia lagu mana.


Cik Ton nak cerita sikit mengenai BB Cream ni..meh baca, jangan malas untuk baca..

1. BB Cream by Seqy ni adalah produk penjagaan kulit pelbagai guna.
2. Boleh dijadikan sebagai penutup asas, pelembang, pelindung daripada sinaran UV, mengurangkan parut jerawat.
3. Mampu menyamakn tona warna kulit yang tidak sekata.
4.Mengurangkan bintik hitam
5. Mencegah berlakunya pigmentasi.
6. Teksturnya lembut dan ringan , sangat sesuai untuk orang Asia
7.Sesuai untuk mereka yang gemarkan solekan ringkas dan nipis atau yang jenis suka muka tu sapu dengan 1 perkara je...oles je BB Cream ni diwajah.
8.Boleh sapu guna jari je, tak payah nak susah-susah.

Apa yang penting adalah produk ni Halal, keluaran Bumiputera, kalau bukan kita bantu orang kita, siapa lagi nak bantu popularkan jenama orang kita? Ye dok?

Kandungan BB Cream by Seqy ni adalah :

Aqua Cream
Beeswax
Cetyl Alcohol
Octyl Methoxycinnamate
Cyclopentasiloxane
Dimenthicone
Caprylic/Capric Triglyceride
Propylene Glycol
Titanium Dioxide
Iron Oxides
Sodium Chloride
Phenoxyethanol

Harga : RM55 ( semenanjung malaysia)
            RM60  (Sabah dan Sarawak)

Kalau nak order, terus je wasap no Kak Aya : 017-3416762 ..hari-hari ada penghantaran melalui pos, nak cod pun boleh.. biasanya kak aya akan jumpa customer di Giant Batu Caves atau pun Selayang Mall.

Nanti cik ton akan kongsikan testimoni yang berpuas hati dengan BB Cream ni..

Sebenarnya Cik Ton dah 2 minggu gunaBB Cream ni..nanti cik ton buat review..tak pasti la tahun ni atau lagi bertahun-tahun kena tunggu.

Ni Cik Ton kongsikan soalan-soalan yang sangat la kerap ditanya oleh customer, bakal customer dan sesiapa je yang minat nak tau mengenai BB Cream ni.

Favourite Questions tentang BB Cream SQB

Soalan : Bagaimana nak pakai BB Cream?

Jawapan : Sapu secara merata di seluruh wajah.

Soalan : Mengapa kulit saya kelihatan seperti bertompok selepas menggunakan BB Cream SQB?
Jawapan : Ianya kerana kulit anda terlalu kering. Anda di syorkan memakai krim muka terlebih dahulu atau pun pelembap muka (moisturiser) supaya tidak kelihatan bertompok.

Soalan : Mengapa kulit saya berminyak selepas menggunakan BB Cream SQB?
Jawapan : Jika anda mempunya kulit muka yang normal/berminyak, dan anda menggunakan krim muka/pelembap muka sebelum menggunakan BB Cream SQB, potensi untuk wajah kelihatan berminyak adalah lebih tinggi. Untuk mendapatkan kulit wajah tidak berminyak atau kurang berminyak, anda di syorkan tidak memakai sebarang krim muka sebelum menggunakan BB Cream SQB.

Soalan : Minimum umur yang sesuai untuk menggunakan BB Cream SQB?

Jawapan : Remaja dan Dewasa. Seeloknya kanak-kanak di bawah 12 tahun tidak perlu menggunakan BB Cream kerana faktor kulit yang masih muda.

Soalan : BB Cream SQB boleh hilangkan jeragat?
Jawapan : Formulasi utama dalam BB Cream berfungsi untuk mencegah dari pengeluaran pigmentasi, spot dan frekles. Namun begitu, terdapat beberapa testimoni dari pelanggan yang mengatakan jeragat mereka nampak pudar/berkurangan setelah menggunakan BB Cream SQB.

Soalan : Bolehkah BB Cream SQB dipakai bersama cream lain?
Jawapan : Boleh. Tetapi hasilnya mungkin berlainan sedikit berbanding tidak menggunakan cream lain.

Soalan : Bolehkan BB Cream SQB digunakan ketika solat?
Jawapan : Boleh kerana ia tidak mengandungi najis. Tetapi seeloknya cuci bersih wajah anda ketika hendak bersolat.

Soalan : Bila waktu yang sesuai untuk menggunakan BB Cream SQB?
Jawapan : Bila-bila masa kecuali waktu tidur.

Soalan : Perlu atau tidak saya menggunakan krim UV sebelum krim BB SQB?
Jawapan : Tidak perlu kerana BB Cream SQB mengandungi SPF30+ dan fungsinya sama seperti krim UV lain.

Soalan : Berapa lama sebotol BB Cream 15ml boleh bertahan?
Jawapan : Bergantung kepada berapa banyak yang anda gunakan sehari. Jika anda gunakan sekali sehari dengan satu picitan, tempohnya mungkin lebih kurang 2 bulan atau lebih.  

Sekali lagi Cik TOn nak bagi tau, memang rugi kalau masih bertangguh untuk guna produk ni...serius tak tipu...

Contact je kawan cik ton tu untuk order.

Boleh follow IG kak aya = rohaya_yusof

Boleh follow blog kak aya = www.jendelahidup.com

HP NO: 0173416762



LinkWithin