14 Aug 2015

SKINCARE SET & SAKURA MASK

Assalamualaikum

Semalam Cik Ton dah bagi ruang untuk Adik Ton update tentang bisnes terkini ..dah follow @thetonaza ? 

Follow ye jangan tak follow.

Semalam ada update tentang BB Cream je, sebenarnya Cik Ton ada jual produk lain jugak keluaran Seqy Beauty.

Ada 2 produk lain lagi iaitu Sakura Mask dan Skincare Set.

Ni gambar sakura mask ye.

Sakura Mask SQB


Harga RM110/50g.

Fungsi Sakura Mask ni bukan sekadar mask untuk disapu pada wajah..lebih daripada itu tau..boleh sapu pada ruam, kulit yang melecur, kulit yang luka kerana kemalangan.

Sakura Mask adalah gel pelbagai fungsi kerana ianya mengandungi Sakura Plan Extract dan Snail Extract yang terkenal dengan fungsi melembap, anti-penuaan, mencerahkan, dan juga mempunyai ciri-ciri anti-radang. Beberapa ekstrak tumbuhan juga ditambah untuk hasil yang lebih optimum.


Fungsi dan Kebaikan Sakura Mask by Seqy Beauty
1. Sesuai untuk semua jenis kulit.
2. Menyegar serta melembapkan kulit.
3. Mengurangkan bekas jerawat
4. Mengecilkan pori-pori 
5. Mencerah dan menghaluskan kulit wajah
6. Membantu re-generasi kulit
7. Mengurang dan mencegah kedutan pada wajah
8. Mengeringkan jerawat
9. Mengurangkan kemerahan dan ruam pada kulit
10. Boleh digunakan untuk kulit terbakar
11. Kaya dengan vitamin B
12. Mengurangkan selulit
13. Menghilangkan flek hitam pada wajah
14. Memperbaiki kulit secara keseluruhan
15. Merangsang pembentukan kolagen
16. Anti-penuaan, anti-radang, anti-septik, anti-fungal


Bahan Kandungan :

Aqua, Carbormer, Extract Sakura Plant, Snail Secretion Filtrate, Chamornilla Recutita (Matricia) Flower Extract, Sodium PCS, Glycerin, Propylene Glycol, Allantoin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, 1,2-Hexanediol, Chlorhenesin


Cara Penggunaan :
1. Sapu secara merata di seluruh wajah dan leher (15-20minit). Bilas.
(boleh digunakan pagi atau malam)


atau


2. Sebelum tidur, sapu secara merata dan bilas pada keesokkan pagi.


*Boleh digunakan setiap hari.

*Jika anda memakai krim malam, boleh menggunakan Sakura Mask 2 atau 3 kali seminggu.



SKINCARE SET


SET SKINCARE SQB

Set Skincare diformulasikan khusus untuk kulit Asia dan juga mereka yang mempunyai masalah kulit berjerawat, kusam, dan berminyak. Mengandungi pelbagai extract tumbuhan (alam semulajadi), tidak mempunya merkuri atau bahan-bahan terlarang, dan juga diluluskan pihak KKM. 


Fungsi dan Kelebihan:

Cleanser
1. Sebagai pelembap wajah (Vitamin E) 
2. Membaik pulih sel kulit (Vitamin C)
3. Membuang kotoran padan wajah
4. Anti-Oxidant
5. Mencerahkan kulit (sumber dari alam semulajad)
6. Anti penuaan. Menegangkan kulit sekaligus mengurangkan kedutan di wajah
7. Penyejukkan wajah (cooling agen, sumber dari cucumber)
8. Memudarkan jeragat dan bintik hitam.
9. Mengurangkan masalah kulit berminyak (sumber lemon citrus)
10. Anti-microbial

Toner
1. Membantu menstabilkan pH kulit
2. Meminimalkan ukuran pori-pori dengan penggunaan yang tepat (menepuk-nepukkan toner pada wajah dengan menggunakan telapak tangan)
3. Memberikan perlindungan dengan mengangkat mineral yang terdapat pada air disaat anda membersihkan wajah.
4. Bertindak sebagai humektan, mengunci kelembaban sehingga mengurangi kekeringan saat kulit terkena sinar matahari.
5. Mengurangkan risiko berjerawat dan berkedut.
6. Mengawal sebum (kelenjar minyak)
7.Mengurangkan radang (kemerahan).

Serum
1. Membuatkan struktur kulit lebih tegang dan anjal.
2.  Melembapkan kulit wajah yang kering akibat jerawat.
3. Mengurangkan kedutan pada wajah (Anti penuaan)
4. Menghalus serta mencerahkan kulit.
5. Menutrisikan kulit.
6. Mencegah kegatal (iritasi) atau kemerahan akibat jerawat.
7. Menghilangkan flek pada wajah.
8. Mencegah pertumbuhan bakteria dan jerawat,
9. Mengawal sebum.

Day & Night Krim
1. Menghilangkan jerawat dan parut bekas jerawat.
2. Memudarkan dan menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih di wajah (pigmen)
3. Mengecilkan pori-pori
4. Menegangkan dan menghilangkan kedutan pada wajah.
5. Menghilangkan parut di wajah
6. Menyegarkan kulit wajah.
7. Mengawal minyak
8. Mengurangkan kegatalan dan kemerahan (akibat jerawat)
9. Melicinkan tekstur kulit
10. Melindungi kulit dari sinaran UV

Isi Kandungan Set Skincare :

Cleanser : 50ml
KKM Reg No : NOT141102733K
(Aqua, Sodium Lauryl Ether Sulfate, Glycerine, Cocamidoproply Betaine. Coconut Diethanolamide, Ascorbic Acid, Sodium Chloride, Arctostaphylos Uva-Ursi (Bearberry) Leaf Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Cucumis Sativa (Cucumber) Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Extract, DMDM Hydantoin) 

Toner : 50ml
KKM Reg No : NOT150300575K 
(Aqua, Salicylic Acid, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract. ArctiumLappa (Burdock) Root Extract. D-Panthenol, Allantoin, Iris Florentina Root Extract, Butylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Carboner, Triethanolamine)

Serum : 30ml
KKM Reg No : NOT150300577K
(Aqua, Carbomer, Arctium Lapp (Burdock) Root Extract, Iris Florentina Root Extract, Butylene Glycol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Allantoin, D-Panthenol, Salicylic Acid, Triethanolamine)

Day and Night Krim (2 dalam 1) : 15g
KKM Reg No : NOT150300576K
(Aqua, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-75, Ceteth-20, ArctiumLappa (Burdock) Root Extract, Iris Florentina Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricia)Flower Extract, Allantoin, D-Panthenol, Titanium Dioxide, Camphor, Menthol, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Oil, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, 1, 2-Hexanediol, Chlorphenesin)

Cara Penggunaan :

1. Cuci muka menggunakan Cleanser.
(cuci tidak perlu mengambil masa yang lama. Cukup 30 saat atau sehingga bersih. Jika anda cuci muka terlalu lama, kebarangkalian kulit akan menjadi terlalu kering)

2. Picit toner (2 ke 3 titisan). sapu rata ke wajah.(Kapas atau tapak tangan, kedua-duanya boleh digunakan. Mengikut kesenangan masing-masing)

3. Picit serum (1 ke 2 kali sahaja) dan sapu rata ke seluruh wajah.

4. Sapukan krim.

p/s : Cara penggunaan yang sama untuk waktu pagi dan waktu malam.


Kesan Awal dan Reaksi : 
1. Boleh melihat kesan seawal 3 ke 7 hari), untuk kesan maximum perlu memakai set secara berterusan selama 3 bulan.
2. Tiada pengelupasan (normal).
3. Kulit terasa sejuk selepas meratakan krim kerana terdapat ejen penyejuk.

Harga :

RM130 (semenanjung)


NAK ORDER BOLEH CONTACT CIK TON YE.

0173416762 / 0192378700

2 comments:

  1. assalamualaykum kak ton..sehat ke..sakan meniaga sekarang ye.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam Tini....sihat walafiat.. baru nak cuba berjinak-jinak, dah cuba bb cream dan serum rasa macam serasi, tu yg try jual

      Delete

Cik Ton ucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian anda meninggalkan komen.

LinkWithin