21 Aug 2015

SKINCARE SET SEQY BEAUTY-LOOSE ITEM

Assalamualaikum,

Cikton nk bgtau skincare set seqy beauty dah dikual secara berasingan. (loose).

LOOSE ITEMS INI KEBIASAAN NYA AKAN LEBIH BESAR DARI SET SKINCARE YG SEDIA ADA NI
Harga untuk loose item seperti berikut ye:
1. Cleanser 60ml RM45/RM50
2. Toner 100ml RM65/RM70
3. Serum 50ml RM60/RM65
4. Krim 2in1 RM75/RM80
Sesiapa yang berminat dah boleh order..Isnin untuk COD dan pengeposan.

Boleh SMS/TELEGRAM/WHATSAPP 0173416762

17 Aug 2015

7 Persediaaa Asas Sebelum Berhenti Kerja

Berhenti kerja bunyinya sangat gembira, namun beberapa perkara perlu dinilai. Ia sudah semestinya meliputi banyak perkara.

1. Perbincangan Suami Isteri 
    Apa pun keputusan ia sudah semestinya mendapat restu dan mengambil jalan perbincangan untuk       mencapai kata sepakat. Memberi nafkah dan mencari rezeki  adalah tugas utama suami tetapi isteri 
    adalah pendukung kedua untuk membantu ekonomi keluarga. 
    Dalam sesi perbincangan ini sudah tentu matlamat kewangan sebelum dan selepas berhenti kerja.       Menilai semula sumber kewangan isi rumah dan juga pengurusan kewangan agar matlamat mahu       berhenti kerja itu adalah selari dengan tujuan yang diperolehi. 

2. Matlamat Yang Mahu Dicapai
    Apa matlamat kewangan yang mahu dicapai. Dua persediaan yang mahu dicapai kebanyakan              wanita berhenti kerja, sama ada berhenti kerja dengan zero hutang atau berhenti kerja dengan              penyelarasan semula pengurusan kewangan. 

   Sudah tentu berhenti kerja dengan zero hutang membawa kebebasan yang sebenar. Hidup tidak          terbeban hutang dan hanya fokus kepada tabungan, pelaburan dan perbelanjaan masa hadapan            sahaja. Berbanding mereka yang berhenti kerja dengan mempunyai hutang pendidikan, rumah,            kereta dan sebagainya. Disinilah bermulanya senarai semak yang perlu dilihat apakah perlu disusun    dan diselaraskan agar selepas  berhenti kerja nanti masih boleh membayar hutang tersebut mengikut    perancangan yang dibuat. 

3. Matlamat Pendapatan. 
    Apa sumber pendapatan yang ingin diaktifkan sama ada bersumberkan bekerja secara sambilan          atau mengusahakan bisnes. Daripada aktiviti tersebut, perlu nyatakan sasaran yang jelas untuk            dicapai setiap bulan. 
   Contoh matlamat untuk capai RM3 ribu bersih sebulan berdasarkan keperluan sara hidup dan              penyelarasan bil-bil kewangan lain. 
   Sasaran pendapatan bersih ini sangat penting sebagai kayu ukur tindakan atau usaha yang perlu         dicapai. Sekiranya tidak ada ukuran yang jelas, seumpamanya berjalan tetapi tidak tahu destinasi         yang mahu dituju. 

4. Bersedia Mengurus Risiko. 
    Sekiranya berhenti kerja dengan tidak ada perancangan maksudnya redah dan buat. Risikonya            adalah bersedia tidak ada pendapatan berterusan untuk beberapa tahun. Risiko yang baik adalah          mendapat pendapatan sebagaimana  yang disasarkan. Ia bergantung kepada usaha, doa dan tawakal.    Sudah tentu pendapatan sebenar individu berbeza walaupun mengusahakan bisnes yang sama. 

5. Kembali Bekerja. 
    Sudah berhenti kerja selama setahun tetapi tidak mendapat pendapatan sebagaimana yang                  disasarkan. Sekiranya kewangan kembali tidak stabil boleh merancang semula untuk berkerja. Ia        tidak salah, malah kadang kala  kembali berkerja semula menjadikan semangat lebih pandai                mengurus kewangan dan merancang matlamat untuk kembali bekerja di rumah. 

6. Realistik Dengan Pencapaian. 
    Berada dirumah walaupun pendapatan hanya RM2K, tetapi mampu membuat simpanan RM1K           sebulan secara tetap ia jauh lebih baik dari berkerja  dengan pendapatan RM5K tetapi hanya               mampu membuat simpanan RM500 sahaja sebulan. Semak dan nilai semula mana yang lebih baik       berada di rumah atau di luar rumah. 

7. Lebih Berjimat Dan Berhemah 
    Belajar untuk lebih berhemah dan berjimat. Jika dahulu ketika berkerja membeli belah tanpa ada         perasaan menyesal. Tetapi apabila bekerja sendiri kita akan menilai setiap sen yang dibelanjakan. 


InsyaAllah. 



( sumber Majalah Mingguan Wanita) 



14 Aug 2015

SKINCARE SET & SAKURA MASK

Assalamualaikum

Semalam Cik Ton dah bagi ruang untuk Adik Ton update tentang bisnes terkini ..dah follow @thetonaza ? 

Follow ye jangan tak follow.

Semalam ada update tentang BB Cream je, sebenarnya Cik Ton ada jual produk lain jugak keluaran Seqy Beauty.

Ada 2 produk lain lagi iaitu Sakura Mask dan Skincare Set.

Ni gambar sakura mask ye.

Sakura Mask SQB


Harga RM110/50g.

Fungsi Sakura Mask ni bukan sekadar mask untuk disapu pada wajah..lebih daripada itu tau..boleh sapu pada ruam, kulit yang melecur, kulit yang luka kerana kemalangan.

Sakura Mask adalah gel pelbagai fungsi kerana ianya mengandungi Sakura Plan Extract dan Snail Extract yang terkenal dengan fungsi melembap, anti-penuaan, mencerahkan, dan juga mempunyai ciri-ciri anti-radang. Beberapa ekstrak tumbuhan juga ditambah untuk hasil yang lebih optimum.


Fungsi dan Kebaikan Sakura Mask by Seqy Beauty
1. Sesuai untuk semua jenis kulit.
2. Menyegar serta melembapkan kulit.
3. Mengurangkan bekas jerawat
4. Mengecilkan pori-pori 
5. Mencerah dan menghaluskan kulit wajah
6. Membantu re-generasi kulit
7. Mengurang dan mencegah kedutan pada wajah
8. Mengeringkan jerawat
9. Mengurangkan kemerahan dan ruam pada kulit
10. Boleh digunakan untuk kulit terbakar
11. Kaya dengan vitamin B
12. Mengurangkan selulit
13. Menghilangkan flek hitam pada wajah
14. Memperbaiki kulit secara keseluruhan
15. Merangsang pembentukan kolagen
16. Anti-penuaan, anti-radang, anti-septik, anti-fungal


Bahan Kandungan :

Aqua, Carbormer, Extract Sakura Plant, Snail Secretion Filtrate, Chamornilla Recutita (Matricia) Flower Extract, Sodium PCS, Glycerin, Propylene Glycol, Allantoin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, 1,2-Hexanediol, Chlorhenesin


Cara Penggunaan :
1. Sapu secara merata di seluruh wajah dan leher (15-20minit). Bilas.
(boleh digunakan pagi atau malam)


atau


2. Sebelum tidur, sapu secara merata dan bilas pada keesokkan pagi.


*Boleh digunakan setiap hari.

*Jika anda memakai krim malam, boleh menggunakan Sakura Mask 2 atau 3 kali seminggu.



SKINCARE SET


SET SKINCARE SQB

Set Skincare diformulasikan khusus untuk kulit Asia dan juga mereka yang mempunyai masalah kulit berjerawat, kusam, dan berminyak. Mengandungi pelbagai extract tumbuhan (alam semulajadi), tidak mempunya merkuri atau bahan-bahan terlarang, dan juga diluluskan pihak KKM. 


Fungsi dan Kelebihan:

Cleanser
1. Sebagai pelembap wajah (Vitamin E) 
2. Membaik pulih sel kulit (Vitamin C)
3. Membuang kotoran padan wajah
4. Anti-Oxidant
5. Mencerahkan kulit (sumber dari alam semulajad)
6. Anti penuaan. Menegangkan kulit sekaligus mengurangkan kedutan di wajah
7. Penyejukkan wajah (cooling agen, sumber dari cucumber)
8. Memudarkan jeragat dan bintik hitam.
9. Mengurangkan masalah kulit berminyak (sumber lemon citrus)
10. Anti-microbial

Toner
1. Membantu menstabilkan pH kulit
2. Meminimalkan ukuran pori-pori dengan penggunaan yang tepat (menepuk-nepukkan toner pada wajah dengan menggunakan telapak tangan)
3. Memberikan perlindungan dengan mengangkat mineral yang terdapat pada air disaat anda membersihkan wajah.
4. Bertindak sebagai humektan, mengunci kelembaban sehingga mengurangi kekeringan saat kulit terkena sinar matahari.
5. Mengurangkan risiko berjerawat dan berkedut.
6. Mengawal sebum (kelenjar minyak)
7.Mengurangkan radang (kemerahan).

Serum
1. Membuatkan struktur kulit lebih tegang dan anjal.
2.  Melembapkan kulit wajah yang kering akibat jerawat.
3. Mengurangkan kedutan pada wajah (Anti penuaan)
4. Menghalus serta mencerahkan kulit.
5. Menutrisikan kulit.
6. Mencegah kegatal (iritasi) atau kemerahan akibat jerawat.
7. Menghilangkan flek pada wajah.
8. Mencegah pertumbuhan bakteria dan jerawat,
9. Mengawal sebum.

Day & Night Krim
1. Menghilangkan jerawat dan parut bekas jerawat.
2. Memudarkan dan menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih di wajah (pigmen)
3. Mengecilkan pori-pori
4. Menegangkan dan menghilangkan kedutan pada wajah.
5. Menghilangkan parut di wajah
6. Menyegarkan kulit wajah.
7. Mengawal minyak
8. Mengurangkan kegatalan dan kemerahan (akibat jerawat)
9. Melicinkan tekstur kulit
10. Melindungi kulit dari sinaran UV

Isi Kandungan Set Skincare :

Cleanser : 50ml
KKM Reg No : NOT141102733K
(Aqua, Sodium Lauryl Ether Sulfate, Glycerine, Cocamidoproply Betaine. Coconut Diethanolamide, Ascorbic Acid, Sodium Chloride, Arctostaphylos Uva-Ursi (Bearberry) Leaf Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Cucumis Sativa (Cucumber) Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Extract, DMDM Hydantoin) 

Toner : 50ml
KKM Reg No : NOT150300575K 
(Aqua, Salicylic Acid, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract. ArctiumLappa (Burdock) Root Extract. D-Panthenol, Allantoin, Iris Florentina Root Extract, Butylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Carboner, Triethanolamine)

Serum : 30ml
KKM Reg No : NOT150300577K
(Aqua, Carbomer, Arctium Lapp (Burdock) Root Extract, Iris Florentina Root Extract, Butylene Glycol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Allantoin, D-Panthenol, Salicylic Acid, Triethanolamine)

Day and Night Krim (2 dalam 1) : 15g
KKM Reg No : NOT150300576K
(Aqua, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-75, Ceteth-20, ArctiumLappa (Burdock) Root Extract, Iris Florentina Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricia)Flower Extract, Allantoin, D-Panthenol, Titanium Dioxide, Camphor, Menthol, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Oil, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, 1, 2-Hexanediol, Chlorphenesin)

Cara Penggunaan :

1. Cuci muka menggunakan Cleanser.
(cuci tidak perlu mengambil masa yang lama. Cukup 30 saat atau sehingga bersih. Jika anda cuci muka terlalu lama, kebarangkalian kulit akan menjadi terlalu kering)

2. Picit toner (2 ke 3 titisan). sapu rata ke wajah.(Kapas atau tapak tangan, kedua-duanya boleh digunakan. Mengikut kesenangan masing-masing)

3. Picit serum (1 ke 2 kali sahaja) dan sapu rata ke seluruh wajah.

4. Sapukan krim.

p/s : Cara penggunaan yang sama untuk waktu pagi dan waktu malam.


Kesan Awal dan Reaksi : 
1. Boleh melihat kesan seawal 3 ke 7 hari), untuk kesan maximum perlu memakai set secara berterusan selama 3 bulan.
2. Tiada pengelupasan (normal).
3. Kulit terasa sejuk selepas meratakan krim kerana terdapat ejen penyejuk.

Harga :

RM130 (semenanjung)


NAK ORDER BOLEH CONTACT CIK TON YE.

0173416762 / 0192378700

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...